Wielkość opakowania
15,00 zł
w tym 8% VAT
Sztuk:

 

Cząber

Cząber dodaje smaku fasoli (osłabia działanie wzdymające), czerwonej i białej kapuście (razem z tymiankiem), ogórkom, sałatkom z ziemniaków i fasoli, zupom: ziemniaczanej, fasolowej i pomidorowej, krupnikowi i grochówce, sosom śmietanowym i pomidorowym, kotletom jagnięcym, pieczeni wieprzowej i dziczyźnie oraz potrawom z grzybów (oprócz pieczarek). Kwaszonym ogórkom nadaje jędrność. Wspaniale smakują kurczęta, które zostały obłożone na 1—2 godziny przed pieczeniem grubą warstwą świeżych listków cząbru. Zaostrza smak gotowanego bobu.

Cząber najczęściej łączy się z majerankiem, rzadziej z tymiankiem, ale raczej nie należy stosować go razem z bazylią.

2015-09-22 14:53:39

:) napisał /-a: cząber

bardzo aromatyczny, lepszej jakości niż ten którego można dostać w marketach, kilogramowy worek jest bardzo duży i starczy mi chyba na rok :)

pokazuje 1-1 z 1 opinii

Dodaj opinię >

Uwaga!

ocena
nowy kod obrazka

treść *

Wartości odżywcze:
Porcja :