Zupka Oyakata Japoński klasyczny 93g
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: makaron typu noodle 79% (mąka pszenna, olej palmowy, skrobia modyfikowana, sól, substancje spulchniające: węglany sodu, węglany potasu), sos w płynie 19% (sos sojowy [woda, soja, pszenica, sól], olej słonecznikowy, cukier, sos sojowy w proszku [soja, pszenica, maltodeksyna, sól], barwnik: E150a; wzmacniacze smaku: E621, E635, cukier karmelizowany, ocet winny jabłkowy w proszku (ocet jabłkowy, maltodeksyna); przyprawy: imbir (0,4%), goździki (0,26%), chili, cynamon (0,25%), aromat, czosnek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ekstrakt drożdżowy, cebula), marchew, szczypior, por.
Produkt może zawierać: skorupki, mięczaki, dwutlenek siarki i siarczany, jajka, ryby, seler, musztardę, sezam.
Sposób przygotowania: otwórz wieczko kubka i oderwij platynkę, wyjmij saszetkę z sosem. Zalej makaron 280 ml wrzącej wody (do miejsca wskazanego na opakowaniu). Przykryj kubek plastikowym wieczkiem i pozostaw na 3 minuty. Odlej wodę przez otwory w wieczku, odkryj wieczko. Dodaj sos, dokładnie wymieszaj i gotowe!