Kasza Bulgur

Wielkość opakowania:


wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
dla produktów detalicznych
8,10 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier InPost, Kurier DPD, Paczkomaty InPost.

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia:

 

 

Bulgur - rodzaj kaszy z ziaren pszenicy durum. Jest jednym z najstarszych produktów spożywczych na świecie - znano ją już 4000 tysiące lat temu! Najpopularniejsza w krajach Dalekiego Wschodu. Wspaniała na słodko oraz jako część drugiego dania z mięsem i zawiesistym sosem. Można z jej udziałem przygotowywać zapiekanki, sałatki oraz farsze do drobiu.Nie tylko niezwykle łatwo ją przygotować, ale też warto spożywać ze względu na wysoką zawartość witamin, minerałów i protein.  W kaszy bulgur znajdziemy cenną witaminę B1, fosfor, potas i wapń.Oczyszcza organizm z czynników rakotwórczych, obniża cholesterol oraz poziom cukru we krwi.Przybliżona zawartość w 100g kaszy bulgur: 360 kcal, 8g błonnika, 12,5g białka, 69g węglowodanów (w tym 0,8g cukrów), 1,75g tłuszczów (w tym 0,2 tłuszczów nasyconych).W Polsce kasza bulgur jest wciąż mało popularna, a szkoda, gdyż jest bardzo łatwa w obróbce i bardzo smaczna. Gruboziarnistą kaszę, którą planujemy wykorzystać do zapiekanek lub dodać do warzyw z patelni wystarczy zalać wrzątkiem w proporcjach mniej więcej 1:2, przykryć i odstawić na 10 minut. 

 

Kraj pochodzenia Turcja

Wartości odżywcze
Porcja:
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak