OWOC PIQUANTE 1000 G

Liczba:

wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
dla produktów detalicznych
35,64 w tym 8% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier InPost, Kurier DPD, Paczkomaty InPost.

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia:

Owoc piquanté jest pierwszym prawdziwie nowym owocem wprowadzonym na rynek od czasów Kiwi. Teraz mamy go w Polsce. Został odkryty w stanie dzikim w Południowej Afryce kilka lat temu. Jego hodowla i przetwórstwo są chronione patentem. Ma delikatnie piekący smak, nie pozwalający o sobie zapomnieć oraz niezrównany aromat.

PEPPADEW ™ jest produktem konfekcjonowanym w słodko kwaśnej, niezwykle aromatycznej zalewie. Różnorodność zastosowań pozwala popuścić wodze fantazji. Smakuje i wygląda wspaniale faszerowany np. białym twarożkiem. Jest bardzo dekoracyjny.

 

PEPPADEW ™ ożywi każdy stół.

Użyj do...                                                  

ZAKĄSEK, SAŁATEK, SOSÓW, KANAPEK, KLUSEK, SERÓW, OWOCÓW, RYB, MIĘS,

                  ...po prostu do wszystkiego

 

Wykorzystaj też smakowitą zalewę jako przyprawę do zup, sosów i dipów.

 

Mogą być spożywane przez wegetarian i wegan.

Bezglutenowe.

 

Składniki: owoc piquanté, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, przeciwutleniacze - kwas cytrynowy i kwas askorbinowy, stabilizator - chlorek wapnia

Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 4 tygodni.

 

Wartości odżywcze w 100g masy odsączonej:

Wartość energetyczna

307kJ/73kcal

tłuszcz

- w tym kwasy              tłuszczowe nasycone

0,4g

0,1g

węglowodany

- w tym cukry

16,2g

16,2g

błonnik

1,2g

białko

0,4g

sól

0,5g





Masa netto: 1100g

Masa po odsączeniu: 440g

 

Faszerowane owoce piquanté jako dekoracyjna przekąska.

Składniki: odsączone owoce piquanté, liście zielonej sałaty, farsz (na przykład: puszysty twarożek z mleka krowiego, koziego, owczego lub bryndza albo mus czy pasta rybna, pasztetowa lub tym podobne), szczypior pokrojony ukośnie na odcinki 2 cm.

Przygotowanie: powierzchnię półmiska pokryć liśćmi sałaty; miseczki owoców  piquantéwypełnić obficie farszem; kawałki szczypioru zatknąć ukośnie w farsz jako „ogonki”; ułożyć ściśle na liściach sałaty.

 

Kolejną propozycją jest faszerowanie owoców piquanté odrobiną majonezu i całymi, ugotowanymi na twardo jajami przepiórczymi.

 

Szpadki cocktailowe z owocami piquanté.

Nadziać owoce piquanté na szpadki cocktailowe (wykałaczki) w połączeniu z:

kostkami sera feta lub sera twardego lub opiekaną śliwką suszoną owiniętą plastrem boczku lub kostkami wędliny lub kostkami ananasa lub pieczarkami lub czymkolwiek innym.

Wykwintna kompozycja na szpadce to: krewetka, owoc piquanté wypełniony sosem różowym (salsa rosata). 

Wartości odżywcze
Porcja: 0
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak