Pestki moreli z Turcji

Wielkość opakowania:


wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
dla produktów detalicznych
29,90 w tym 8% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier InPost, Kurier DPD, Paczkomaty InPost.

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia:

 

Pestki moreli

Najbardziej zasobnym źródłem witaminy B 17(amigdalina, amygdalin, letril, laetrile)  są jądra pestek moreli. Jadra pestek moreli dostarczają również wiele minerałów, a w szczególności magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem są źródłem witaminy B15 i kwasu salicylowego, który wykazuje działanie bakteriobójcze.


Niestety nasza współczesna zachodnia, rafinowana dieta jest bardzo uboga w witaminę B17. Z pomocą przychodzi do nas przyroda. Największe stężenie amigdaliny możemy znaleźć w pestkach moreli, następnie brzoskwiń, nektaryn, śliwek. Dzięki spożywaniu pestek tych owoców możemy w szybki i łatwy sposób dostarczyć organizmowi niezbędnych składników. Szczególnie współczesne pokolenie narażone jest na silne niedobory tej witaminy.


Lecznicze działanie witaminy B17 opisano już ponad 5000 lat temu w egipskich papirusach, proponując użycie wody migdałowej do leczenia raka skóry. Podobne zapiski o stosowaniu gorzkich migdałów  pochodzą z Chin sprzed 4500lat. W nowożytnej medycynie pierwsze informacje na temat działania wit. B 17 pojawiły się dzięki pracom  biochemika nazwiskiem dr Ernst T. Krebs. Dzięki badaniom dr Krebs'a wiemy o tym, że witamina B 17 skutecznie leczy raka. Całość jego badań wskazuje na fakt, że rak jest po prostu skutkiem niedoboru witaminy B 17. Niestety ogromne ilości tej witaminy zostały usunięte z naszej chemizowanej, sterylnej żywności.


W przypadku raka zastąpienie utraconej witaminy B 17 w naszym codziennym pożywieniu mogłoby przyczynić się do większej efektywności innych alternatywnych metod leczenia. Spożywanie określonych ilości jąder pestek moreli ma działanie profilaktyczne w przypadku chorób nowotworowych. 
Witamina B17, amigdalina albo letril – to trzy różne nazwy tej samej naturalnej substancji. Zatem kiedy letril dostanie się do ludzkiego organizmu, rozchodzi się do wszystkich komórek zdrowych i chorych. Z tym, że w zdrowych komórkach zamienia się w glukozę a w rakowej uwalnia cyjanek (kwas pruski)   oraz aldehyd benzoesowy. Te dwie substancje niszczą komórkę rakową i tylko ją, a to właśnie chodzi. Natura w doskonały sposób zabezpieczyła nas przed kwasem pruskim zawartym w pestkach owoców.  

Pestki moreli o smaku słodko/gorzkim. Kraj pochodzenia to Turcja.

Zdjecie produktu jest przykładowe i może odbiegać od tego na zdjeciu z uwagi na różne partie.

Wartości odżywcze
Porcja:
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
napisał/a: Pestki moreli
Rok temu stwierdzono u mnie guza nerki. Przez miesiąc jadłam 12 pestek dziennie (1pestka na 5 kg wagi ciała) guz nerki zmniejszył się z 47 mm do 11mm. Teraz zjadam profilaktycznie 4 pestki dziennie. Czuję się świetnie. Polecam innym.
napisał/a: pestki moreli
Ostatnio bardzo zmagałam sie z silna arytmia serca i od kiedy zaczełam jesc pestki z moreli, serce sie wyciszyło :) Dodatkowo miałam zapalenie ropne migdalkow i nie musialam brac antybiotyku gdyz po dwoch dniach przestaly bolec i nie rozchorowalam sie jak zawsze. Polecam wszystkim, ktorzy maja problemy z sercem i chociaz wyczytalam, ze jest wspanialy na leczenie raka, to mnie pomogły własnie na serce i ogólnie czuje sie lepiej :)
napisał/a: pestki moreli
bardzo dobre. Są lekko gorzkawe, ale na pewno nie bardzo. Dobre same w sobie jako przekąska, a w połączeniu np z suszonymi wiśniami, rodzynkami lub figami - goryczka jest już zupełnie niewyczuwalna. Ja nadziewam tymi pestkami figi, wiśnie i suszone morele - jest to moja codzienna przekąska antyrakowa.
Pokazuje 1-3 z 3 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak