Słonecznik pasiak
Kraj pochodzenia: Ukraina/Rosja/Mołdawia
Słonecznik pasiak BadaPak dzięki temu, iż nie jest łuskany chroni ziarno przed utlenieniem kwasów tłuszczowych i niektórych witamin. W kuchni pestki ziarna słonecznika mają tysiące zastosowań. Może je prażyć lub używać bez żadnej uprzedniej obróbki. Dodawać do sałatek, dressingu, musli, jogurtów, owsianek itd. Ziarna słonecznika mogą być dodawane do panierek, do domowego pieczywa a także zmiksowane będą wartościowym i odżywczym składnikiem past kanapkowych.
Polecana dzienna dawka to 1 do 2 garści ziaren słonecznika BadaPak.
Należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Słonecznik to przede wszystkim piękny kwiat kojarzący się z latem. Kwiaty o intensywnym żółtym kolorze są ciekawą ozdobą domowych ogródków. Natomiast pestki słonecznika są smaczną i bardzo zdrową przekąską.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.