Nasiona amarantusa

Wielkość opakowania:


wysyłka 1 dzień DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
9,50 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DPD, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Orlen Paczka.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla Orlen Paczka do 9 kg)

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Nasiona amarantusa

Kraj pochodzenia: Indie

Nasiona amarantusa mogą być używane w kuchni np jako kasza do zup, kotletów, pasztetów, ciastek. Może zastąpić płatki owsiane, wystarczy wymieszać go z jogurtem lub mlekiem.
Nasiona amarantusa cieszą się ogromną popularnością u osób dbających o zdrową, wartościową dietę.

Amarantus to jedna z najstarszych roślin uprawnych świata. Był wykorzystywany już przez Azteków, Majów I Inków.  Nazywany niegdyś "złotem Inków" obecnie używamy określenia " zboże XXI wieku".

Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).

Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.

Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.

Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.

Wartości odżywcze
Porcja: 100g
Wartość energetyczna 1553 kJ/370 kcal
Tłuszcz 7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 65 g
w tym cukry 1,7 g
Błonnik 6,7 g
Białko 14 g
Sól 0,4 g
Opinie klientów
2021-07-27 11:50:56
Jojo napisał/a: Amarantus to ciekawa roślina
'Amarantus pod względem zawartości żelaza nie ma sobie równych. Zawiera go pięciokrotnie więcej niż szpinak czy pszenica. Jest niezwykle cennym źródłem białka – lepiej przyswajalnego niż z mleka czy soi, a przy tym niezawierającego glutenu. Wyróżnia się zawartością niezwykle drobnej frakcji skrobi, która jest pięć razy łatwiejsza do strawienia niż ta obecna w kukurydzy'. W swoim składzie zawiera wszystkie egzogenne aminokwasy, w tym metioninę, tryptofan czy lizynę – niezwykle istotne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu'. Po zrobieniu dogłębnego research'u na temat tego niesamowitego zboża (pseudozboża), wiedziałam, że muszę go przetestować. Zrobiłam kleik z masłem orzechowym i bananem, mielę go na mąkę do rożnych placków, wypieków i zrobiłam z niego popcorn. Przy tym ostatnim musicie uważać, bo ziarenka są bardzo małe i można je łatwo spalić. Podsumowując - warto spróbować tego niezwykłego, bezglutenowego zboża/pseudozboża (cokolwiek to znaczy).
Pokazuje 1-1 z 1 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak