Ananas kandyzowany kostka naturalna
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Składniki: ananas (51%), cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca – dwutlenek siarki.
Ananas kandyzowany BadaPak poprzez sposób konserwowania zachowuje wiele właściwości odżywczych świeżego owocu. Owoc ten zawiera cały szereg cennych witamin. Najwięcej w ananasie jest witaminy C. Obok niej znajdziemy witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, pirydoksynę, niacynę, kwas foliowy) oraz witaminę A. Ponadto kandyzowany ananas BadaPak dostarcza kwasy organiczne, błonnik a także liczne składniki mineralne jak: miedź, cynk, żelazo, mangan oraz potas. Na tle innych owoców wyróżnia się zawartością enzymu zwanego bromelainą.
Ananas kandyzowany BadaPak w postaci kostki jest słodkim, aromatycznym dodatkiem do każdego rodzaju deserów, ciast, koktajli, lodów i sałatek. Małe kostki ananasa będą idealną przekąska w chwili, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Można również dodawać je do herbaty.
Ananas to egzotyczny owoc rosnący na krzewach. Ma charakterystyczny, cylindryczny kształt zakończony długimi, sztywnymi liśćmi. Dojrzały miąższ jest żółtawozielony, słodko-kwaśny, aromatyczny i soczysty. Największe plantacje występują w Meksyku, Brazylii i Chinach.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.