Babka jajowata (Plantago ovata) - ziarno
Kraj pochodzenia: Polska/Indie
Ziarna babki jajowatej BadaPak mają szerokie zastosowanie. Są częstym składnikiem środków o działaniu przeczyszczającym lub przeciwbiegunkowym. Dzieje się tak za sprawą naprawdę solidnej zawartości rozpuszczalnego błonnika pokarmowego. W kontakcie z wodą pęcznieją.
Z ziaren babki jajowatej BadaPak sporządza się napar poprzez zalanie gorącą wodą lub zagotowanie ich. Ziarna można również dodawać do zup a także do sałatek, jogurtów, płatków śniadaniowych.
Ważne jest również przyjmowanie w tym czasie dużej ilości wody.
Babka jajowata to zioło występujące najczęściej na terenach dobrze nawodnionych i nasłonecznionych. Jej liście mają lancetowaty kształt i delikatne owłosienie. Kwiaty są drobne zielono-żółte. Babka jajowata uprawiana jest w Indiach, USA i w Brazylii.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.