BIO Miechunka suszona
Kraj pochodzenia: Peru
BIO miechunka suszona BadaPak odznacza się delikatnym słodko-kwaśnym smakiem. Zawiera dużo witaminy C. Witamina ta jest również mocnym przeciwutleniaczem. W miechunce odnajdziemy także witaminę A. Kolejny wartościowy składnik miechunki to witaminy z grupy B – B1 (Tiamina), B2 (Ryboflawina), B3 (Niacyna). Na koniec wymienić należy obecne w miechunce suszonej BadaPak minerały takie jak: wapń, żelazo, fosfor. Zawartość cukrów prostych powoduje, że owoc ten po spożyciu błyskawicznie dodaje energii.
BIO miechunka suszona BadaPak ma przyjemny smak i aromat. Niektórym przypomina skrzyżowanie pomidora z ananasem. Te wyjątkowe, pomarańczowe kuleczki można spożywać tak samo jak nasze bakalie. Owoce miechunki mogą być zdrową przekąską i alternatywą dla słodyczy. Dodawane do jogurtu, musli, budyniów, ciast i sałatek wzbogacą posiłek o wartościowe witaminy i minerały.
Miechunka jadalna a dokładniej miechunka peruwiańska to bylina występująca także pod nazwami jagoda peruwiańska, złota jagoda czy rodzynek brazylijski. Sama nazwa wskazuje jej pochodzenie. Obecnie jej uprawy rozprzestrzeniły się praktycznie na cały świat. Owoc miechunki wielkością przypomina pomidorka koktajlowego, jest pomarańczowy i ukryty w delikatnych mieszkach.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.