Fasola Azuki

Wielkość opakowania:



wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
11,00 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Chiny

Fasola Azuki

Fasola Azuki BadaPak zawiera liczne witaminy i mikroelementy niezbędne dla utrzymania zdrowia w dobrej kondycji. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego oraz błonnika, dzięki czemu jest częstym elementem diet wegetariańskich. Zawiera aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak znajdziemy wiele witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, między innymi żelaza - zapobiegającego anemii, wapnia - który jest istotny w profilaktyce osteoporozy jak również potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.

Fasola Azuki BadaPak charakteryzuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest doskonałym składnikiem sałatek, sosów do makaronu, zup. Bardzo popularne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak używana jest także do przygotowania deserów.

Fasolę Azuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.

Fasola Azuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać również pod nazwą Adzuki lub czerwoną soją. Obecnie dostępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością cieszy się w kuchni wschodu. Jest dość drobna, najczęściej koloru czerwonego chociaż zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 329 kcal
Tłuszcz 0,5 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 13 g
Białko 20 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak