Krem kokosowy 400ml Dee Thai
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Kremu kokosowego można używać do smarowania pieczywa, wafelków, do kremów do ciast. Ponadto, podobnie jak mleko kokosowe można wykorzystać w kuchni na wiele innych pysznych sposobów. Dodatek kremu kokosowego nadaje potrawom przyjemną, aksamitną konsystencję, niepowtarzalny aromat i dodatkowo je zagęszcza.
Może stanowić dodatek do smoothie, do zup ( zup w stylu tajskim np. Tom Yum, Tom Kha, do kremu ze szparagów, kremu z brokułów lub zupy dyniowej ), dodatek do pysznych orientalnych sosów np. przygotowywanych z udziałem past curry ( polecamy różne rodzaje past curry dostępne w naszym sklepie w dziale „Zioła, sosy i przyprawy” ) albo duszonych warzyw.
Z jego udziałem można też przygotować słodkości. Może np. posłużyć jako dodatek do przygotowania lodów czy naleśników. Można stosować je jako zamiennik krowiego mleka i dodawać je do kawy, ubijać na śmietankę lub dodawać do ciast.
Produkt w stanie schłodzonym przechodzi w stan stały a ogrzewanie przywraca mu konsystencję płynną.
Składniki: Ekstrakt mleka kokosowego 90,91%, woda, stabilizator karboksymetyloceluloza, emulgator naturalne siarczyny mniej niż 10ppm.
Specjalne warunki przechowywania lub użycia: przechowywać w temperaturze pokojowej. Przed użyciem wstrząsnąć. Raz otwarte przechowywać w odpowiednim pojemniku w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni od otwarcia.
Dystrybutor : Dee Thai Perfect Foods co. ltd, Beagley Copperman BV