Migdały płatki

Wielkość opakowania:




wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
33,50 w tym 8% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost.

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: USA

 

Migdały płatki

Mongolia i Chiny to tam zaczęła się uprawa migdałów przed kilkoma tysiącami lat, do Europy dotarły dzięki kupcom podróżującym Jedwabnym Szlakiem, następnie przybyły do Ameryki. Obecnie 3/4 światowej produkcji jest realizowana właśnie w Ameryce. 

Migdały zawierają sporo: witaminy E, która jest przeciwutleniaczem zapobiegającym miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarowi mózgu, przedwczesnemu starzeniu się, witaminy B1, B2, PP i potas mające wpływ na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację, około 20% to białko, a około 50% to tłuszcz. Migdały zawierają sporo potasu i magnezu dlatego doskonale redukują skurcze mięśni (łydek, ud itp.) Migdały są wysokokaloryczne: 100 g dostarcza 580-650 kcal. Migdały znalazły zastosowanie w przemyśle cukierniczym między innymi ze względu na możliwości ich przetwarzania, między innymi na PŁATKI MIGDAŁOWE, które nie tylko zachowują smak migdałów, ale także pełnią doskonale funkcje ozdobne.

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G PRODUKTU*

 

Wartość energetyczna

(Energy)

2433 kJ

581 kcal

Węglowodany

(Carbohydrate)

9,5 g

Cukry

(Sugars)

5,0 g

Błonnik

(Fibre)

10,4 g

Białko

(Protein)

21,9 g

Tłuszcze

(Fat)

50,6 g

Kwasy tłuszczowe nasycone

(Fat of which saturates)

3,9 g

Sól

(Salt)

70 mg

 

*Podane wartości stanowią dane literaturowe (theoretical nutrition table)

 

Wartości odżywcze
Porcja:
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak