Papryka jalapeno ostra krojona w zalewie

Liczba:

wysyłka 1 dzień DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
4,50 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DPD, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Orlen Paczka.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla Orlen Paczka do 9 kg)

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Papryka jalapeno ostra krojona w zalewie

Kraj pochodzenia: Turcja

Składniki: papryka chili jalapeño ostra 53%, woda, sól, ocet, regulator kwasowości – kwas octowy; przeciwutleniacz – kwas askorbinowy; stabilizator – chlorek wapnia.

Kraj pochodzenia: Turcja

Papryka jalapeño ostra krojona w zalewie to pikantna propozycja dla fanów wyrazistych smaków. Jej intensywność idealnie balansuje słonawą, kwaśną zalewę, które razem tworzą niepowtarzalny aromat. Plastry jalapeño są już gotowe do użycia — wystarczy odsączyć je z zalewy, aby wzbogacić potrawy w meksykańskim stylu.

  • Do pizzy – jako pikantny dodatek, który podbije pozostałe smaki.
  • Do burgerów i kebabów – nada potrawom charakteru i ostrości.
  • W sosach i dipach – świetnie pasuje do salsy, guacamole czy dipów jogurtowych.
  • Na ciepło – do duszonych warzyw, chili con carne, curry oraz dań jednogarnkowych.
  • Do marynowania – jako składnik zyskownych marynat do mięsa, tofu czy warzyw.

Ten produkt łączy w sobie ostrość papryki z wygodą użycia. Kilka plasterków wystarczy, by dodać ostrości i głębi smaku nawet najprostszym potrawom. Dzięki obecności kwasu askorbinowego i chlorku wapnia, jalapeño zachowuje świeżość i jędrność, nawet w zamkniętym opakowaniu.

  • Po otwarciu przechowywać w lodówce. Zaleca się spożyć w ciągu kilku dni, dla zachowania idealnego smaku.
  • Przed użyciem paprykę należy odsączyć z zalewy, by uniknąć nadmiernego rozrzedzenia potraw.
Jak ostra jest ta papryka?
Jalapeño mają umiarkowany poziom ostrości – wystarczające, by dodać wyrazistości, ale zazwyczaj tolerowane przez większość osób – idealne dla miłośników pikantnych smaków.
Czy można ją jeść na zimno?
Tak, plastry jalapeño świetnie pasują jako dodatek na zimno, np. do sałatek, wrapów, kanapek lub jako przekąska.
Czy produkt zawiera konserwanty?
Zawiera przeciwutleniacz (kwas askorbinowy) oraz regulator kwasowości i stabilizator (chlorek wapnia), które pomagają zachować trwałość i strukturę papryki.
Lepiej dodać je na końcu gotowania czy na początku?
Plastry jalapeño najlepiej dodawać pod koniec gotowania lub bezpośrednio na koniec przygotowywania dania, aby zachować ich chrupkość i świeżość smakową.

Papryka jalapeño ostra krojona w zalewie to prosty sposób na wzbogacenie swojej kuchni o meksykański akcent — pikantną, aromatyczną i gotową do użycia formę, która sprawdzi się w każdym domu. Ostra pasta, którą możesz mieć zawsze pod ręką! — idealna dla osób, które uwielbiają smak i wygodę.

Wartości odżywcze
Porcja:
Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak