Cząber
Kraj pochodzenia: Polska
Cząber dodaje smaku fasoli (osłabia działanie wzdymające), czerwonej i białej kapuście (razem z tymiankiem), ogórkom, sałatkom z ziemniaków i fasoli, zupom: ziemniaczanej, fasolowej i pomidorowej, krupnikowi i grochówce, sosom śmietanowym i pomidorowym, kotletom jagnięcym, pieczeni wieprzowej i dziczyźnie oraz potrawom z grzybów (oprócz pieczarek). Kwaszonym ogórkom nadaje jędrność. Wspaniale smakują kurczęta, które zostały obłożone na 1—2 godziny przed pieczeniem grubą warstwą świeżych listków cząbru. Zaostrza smak gotowanego bobu.
Cząber najczęściej łączy się z majerankiem, rzadziej z tymiankiem, ale raczej nie należy stosować go razem z bazylią.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.