baobab miąższ owoców w proszku z błonnikiem rozpuszczalnym z akacji

Wielkość opakowania:


wysyłka 1 dzień DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
85,00 w tym 8% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DPD, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Orlen Paczka.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla Orlen Paczka do 9 kg)

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

baobab miąższ owoców w proszku z błonnikiem rozpuszczalnym z akacji

Kraj pochodzenia:

inavea™ baobab acacia to całkowicie naturalny i organiczny produkt łączący baobab i akację, dwa skarby Afryki, neutralny pod względem emisji CO2. inavea™ baobab acacia zapewnia udowodnione działanie prebiotyczne przy dawce 5g/dobę, które przyczynia się do zachowania równowagi mikroflory jelitowej, wzmacniając zdrowie układu pokarmowego oraz poprawiając ogólne samopoczucie.
Synergiczny preparat z Baobabem
Już od wieków zarówno miąższ baobabu jak i akacja były tradycyjnie spożywane ze względu na liczne właściwości odżywcze i zdrowotne.
W literaturze naukowej, właściwości prebiotyczne miąższu z baobabu były jedynie sugerowane, jednak nigdy ich nie oszacowano. Badania firmy Nexira, wykorzystujące model SHIME®1 po raz pierwszy wykazały działanie prebiotyczne baobabu przy dawce 10g/d, jak również synergiczny efekt prebiotyczny inavea™ baobab acacia przy dawce 5g/d.
Prebiotyczny Efekt Zapewniający Równowagę Mikroflory
inavea™ baobab acacia działa jako regulator przyjazny mikroflorze, który skutecznie tworzy, odbudowuje oraz utrzymuje korzystną równowagę flory jelitowej.
Nasze badanie przedstawia istotne i komplementarne działanie prebiotyczne inavea™ baobab acacia:
• obniżenie wartości pH, jonów amonu i BSCFA2
• zwiększenie ilości mleczanów oraz SCFA3.
Badanie wykazało wspomaganie wzortu użytecznych bakterii, w tym Bifidobacterium spp., oraz specyficznych bakterii z rodziny Akkermansiaceae and Christensenellaceae.
Prebiotyczne działanie na komfort trawienny
KLUCZOWE CECHY
• W 100 % naturalna i atrakcyjna mieszanka
• Subtelny smak baobabu, z lekko cierpką, orzeźwiającą owocową nutą
• Niska higroskopijność
• Wysoka zawartość błonnika*
• Idealnie pobudza i wzmacnia 

Wartości odżywcze
Porcja:
Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak