Fasola czerwona

Wielkość opakowania:



wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
13,00 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Polska

Fasola czerwona

Fasola czerwona BadaPak to bogate źródło cennych wartości odżywczych. Zawiera znacznie więcej białka niż mięso i pomimo tego, że jest ono uboższe w aminokwasy w porównaniu ze zwierzęcym, to i tak warto dodać ją do diety wegetarian i osób stroniących od mięsa. Fasola czerwona BadaPak dostarcza węglowodany, w tym skrobię oraz błonnik. Nie zawiera wiele tłuszczu a na ten występujący w niej składają się głównie wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Kolejne cenne dla zdrowia substancje, które znajdziemy w tych ziarnach to izoflawony i lecytyna. Czerwona Fasola BadaPak dostarcza witaminę C, E, K oraz całkiem znaczne ilości witamin z grupy B (w szczególności B1 i B6). Jest dobrym magazynem żelaza i cynku. W mniejszych ilościach zawiera także magnez, fosfor, potas, selen, wapń, mangan i miedź.

Fasola czerwona BadaPak to doskonały składnik sałatek, zup, warzywnych gulaszy, past, puree a także dań typowych dla kuchni meksykańskiej.

Fasolę czerwoną BadaPak przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie przez około 12 godzin. Następnie nasiona płucze się i gotuje do miękkości. Solimy dopiero pod koniec gotowania.

Fasola czerwona jest gatunkiem roślin strączkowych. Jej ziarna są duże i czerwone a ze względy na kształt często nazywana jest fasolą nerkowatą. Pochodzi z Ameryki Południowej i Środkowej. Znana jest głownie jako składnik dań meksykańskich jednak ze względu na swoje właściwości zdrowotne zaczyna być coraz bardziej popularna także w naszej kuchni.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 127 kcal
Tłuszcz 1,6 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 7,4 g
Białko 21 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak