Fasola czerwona
Kraj pochodzenia: Polska
Fasola czerwona BadaPak to bogate źródło cennych wartości odżywczych. Zawiera znacznie więcej białka niż mięso. Fasola czerwona BadaPak dostarcza węglowodany, w tym skrobię oraz błonnik. Nie zawiera wiele tłuszczu a na ten występujący w niej składają się głównie wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Kolejne cenne substancje, które znajdziemy w tych ziarnach to izoflawony i lecytyna. Czerwona Fasola BadaPak dostarcza witaminę C, E, K oraz całkiem znaczne ilości witamin z grupy B (w szczególności B1 i B6). Jest dobrym magazynem żelaza i cynku. W mniejszych ilościach zawiera także magnez, fosfor, potas, selen, wapń, mangan i miedź.
Fasola czerwona BadaPak to doskonały składnik sałatek, zup, warzywnych gulaszy, past, puree a także dań typowych dla kuchni meksykańskiej.
Fasolę czerwoną BadaPak przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie przez około 12 godzin. Następnie nasiona płucze się i gotuje do miękkości. Solimy dopiero pod koniec gotowania.
Fasola czerwona jest gatunkiem roślin strączkowych. Jej ziarna są duże i czerwone a ze względy na kształt często nazywana jest fasolą nerkowatą. Pochodzi z Ameryki Południowej i Środkowej. Znana jest głownie jako składnik dań meksykańskich jednak ze względu na swoje właściwości zdrowotne zaczyna być coraz bardziej popularna także w naszej kuchni.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.