GOJNIK SUSZONY (HERBATA GÓRSKA)

Wielkość opakowania:



wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
dla produktów detalicznych
31,98 w tym 23% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier InPost, Kurier DPD, Paczkomaty InPost.

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia:

POCHODZENIE TURCJA/Chiny

Roślina gojnik (sideritis scardica) występuję w naturze w regionie Bałkanów, Turcji, Morza Śródziemnego oraz półwyspu Iberyskiego. Ten endemiczny gatunek znany jest i ceniony od wieków ze względu na swoje lecznicze właściwości a także walory smakowe.
Naturalnym środowiskiem gojnika są dziewicze tereny górskie powyżej 1000m n.p.m. tam gdzie spotkać można jeszcze rzadkie zioła z dala od ludzkiej cywilizacji i zanieczyszczeń. W każdym regionie Gojnik doczekał się różnych nazw i tak np jest to: herbata górska (mountain tea), herbata pasterza (Shepherd’s Tea), ponieważ greccy pasterze używali jej do robienia naparów podczas wypasu owiec wysoko w górach

Zaparzanie herbaty górskiej jest bardzo proste. Wystarczy wrzucić do szklanki około 2-3 łyżeczek i zalać całość wrzątkiem. Herbatę górską najlepiej parzyć przez czas 3-5 minut pod przykryciem. Podczas sezonowych alergii i przeziębień, szczególnie w okresie zimowym warto zaparzać trochę dłużej niż 3 minuty tak aby olejki eteryczne sideritis scardica odpowiednio nasyciły przygotowywany napar.

 

Wartości odżywcze
Porcja:
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak