Skórka pomarańczowa krojona kandyzowana
Kraj pochodzenia: Włochy
Skórka pomarańczowa kandyzowana BadaPak jest źródłem cennych substancji odżywczych. Zazwyczaj jest to niedoceniana część pomarańczy, która szybko ląduje w koszu. Warto poznać jej właściwości i korzystać z dobrodziejstw, które daje. Zawiera ona ponad 60 rodzajów flawonoidów roślinnych. Flawonoidy to silne antyoksydanty. Skórka pomarańczowa BadaPak dostarcza witaminę C, zawieraj jej nawet więcej niż sok z pomarańczy. Ponadto skórka z pomarańczy BadaPak zawiera inne cenne witaminy, minerały a także błonnik pokarmowy.
Skórka pomarańczowa kandyzowana BadaPak jest słodka oraz intensywnie aromatyczna. W takiej formie najczęściej stosowana jest do przeróżnych deserów, ciast i dekoracji. Można dodawać ją do herbaty oraz kawy.
Pomarańcze to smaczne, wszystkim znane cytrusy pochodzące z Chin. Uprawiane w klimacie tropikalnym i subtropikalnym przede wszystkim w Chinach, Brazylii oraz USA. Dostępne są powszechnie i uwielbiane w każdym kraju na świecie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.