Skórka pomarańczowa krojona kandyzowana
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowo fruktozowy, regulator kwaskowości, kwas cytrynowy, substancją konserwująca, sorbinian potasu, aromat.
Skórka pomarańczowa kandyzowana BadaPak jest źródłem cennych substancji odżywczych. Zazwyczaj jest to niedoceniana część pomarańczy, która szybko ląduje w koszu. Warto poznać jej właściwości i korzystać z dobrodziejstw, które daje. Zawiera ona ponad 60 rodzajów flawonoidów roślinnych. Flawonoidy to silne antyoksydanty. Skórka pomarańczowa BadaPak dostarcza witaminę C, zawieraj jej nawet więcej niż sok z pomarańczy. Ponadto skórka z pomarańczy BadaPak zawiera inne cenne witaminy, minerały a także błonnik pokarmowy.
Skórka pomarańczowa kandyzowana BadaPak jest słodka oraz intensywnie aromatyczna. W takiej formie najczęściej stosowana jest do przeróżnych deserów, ciast i dekoracji. Można dodawać ją do herbaty oraz kawy.
Pomarańcze to smaczne, wszystkim znane cytrusy pochodzące z Chin. Uprawiane w klimacie tropikalnym i subtropikalnym przede wszystkim w Chinach, Brazylii oraz USA. Dostępne są powszechnie i uwielbiane w każdym kraju na świecie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.