Migdały blanszowane

Wielkość opakowania:



wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
dla produktów detalicznych
52,00 w tym 8% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier InPost, Kurier DPD, Paczkomaty InPost.

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia:

 

Migdały blanszowane

Mongolia i Chiny to tam zaczęła się uprawa migdałów przed kilkoma tysiącami lat, do Europy dotarły dzięki kupcom podróżującym Jedwabnym Szlakiem, następnie przybyły do Ameryki. Obecnie 3/4 światowej produkcji jest realizowana właśnie w Ameryce. 


Migdały zawierają sporo: witaminy E, która jest przeciwutleniaczem zapobiegającym miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarowi mózgu, przedwczesnemu starzeniu się, witaminy B1, B2, PP i potas mające wpływ na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację, około 20% to białko, a około 50% to tłuszcz. Migdały zawierają sporo potasu i magnezu dlatego doskonale redukują skurcze mięśni (łydek, ud itp.) Migdały są wysokokaloryczne: 100 g dostarcza 575-650 kcal. Migdały znalazły zastosowanie w przemyśle cukierniczym między innymi ze względu na możliwości ich przetwarzania, które nie tylko zachowują smak migdałów, ale także pełnią doskonale funkcje ozdobne. Do takich produktów należą migdały blanszowane.

 

Wartości odżywcze
Na 100 g
Wartość energetyczna (kcal) 575
Tłuszcz 49 g    
Kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g    
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 12 g    
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 31 g    
Kwasy tłuszczowe trans 0 g    
Cholesterol 0 mg    
Sód 1 mg    
Potas 705 mg    
Węglowodany 22 g    
Błonnik 12 g    
Cukry 3,9 g    
Białko 21 g

 

Wartości odżywcze
Porcja:
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak