Olej Rydzowy z lnianki BIOOIL 500 ml

TOWAR CHWILOWO NIEDOSTĘPNY DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Olej Rydzowy z lnianki BIOOIL 500 ml

Kraj pochodzenia: Polska

może być nazywany również olejem z lnianki czy olejem z rydzyka, to tłuszcz roślinny wytłoczony z lnicznika siewnego. Roślina ta ma wiele nazw potocznych: lnianka, ryżyk, rydzyk, judra, rydz.

Olej z lnianki jest dobrze znany w naszym kraju – jeszcze kilkadziesiąt lat temu święcił triumfy na polskich wsiach, by później ustąpić miejsca innym popularnym olejom. W ostatnich latach znów wraca do łask – swoją popularność może zawdzięczać bardzo ciekawemu smakowi, który przyrównywany jest do smaku musztardowego, cebulowego.

Olej rydzowy bywa rudy, ale najczęściej jest złotawy. Kolor oleju rydzowego wynika z kilku czynników, między innymi od odmiany lnianki i warunków glebowych. Olej z lnianki ma bardzo intrygujący smak i zapach – przyrównywany jest do smaku cebulowego, musztardowego. Z pewnością jest olejem wyrazistym, charakterystycznym – będzie znakomitym uzupełnieniem wielu potraw przygotowywanych na zimno. Uwaga! Olej rydzowy tłoczony na zimno stosujemy wyłącznie na zimno – nie podgrzewamy go, nie smażymy na nim. Podgrzany straci swoje cenne właściwości.

W oleju z lnianki, zwanym także olejem rydzowym znajdziemy przede wszystkim wiele niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ponad połowa z nich to kwasy wielonienasycone, należące do grupy Omega3 i Omega6. Olej rydzowy jest naturalnym źródłem witaminy A, witaminy E oraz witaminy B.

Olej z lnianki powinien być przechowywany w ciemnym i chłodnym miejscu, w fabrycznej butelce. Aby zapewnić mu jeszcze lepsze warunki i świeżość na dłużej, warto olej rydzowy trzymać w lodówce

Wartości odżywcze
Porcja:
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak