Mąka z orzechów włoskich

Wielkość opakowania:



wysyłka 1 dzień DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
5,40 w tym 8% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DPD, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Orlen Paczka.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla Orlen Paczka do 9 kg)

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Mąka z orzechów włoskich

Kraj pochodzenia: Ukraina

Składniki: 100% mąka z orzechów włoskich

Mąka z orzechów włoskich to nie tylko pyszna, ale i wyjątkowo odżywcza alternatywa dla tradycyjnych mąk. Zawiera duże ilości błonnika pokarmowego, który wspomaga trawienie, daje uczucie sytości i wspiera zdrowie układu pokarmowego. Jest również bogata w białko roślinne, dzięki czemu może wspierać regenerację organizmu po wysiłku fizycznym oraz dodawać energii.

To także źródło witamin z grupy B (w tym kwasu foliowego), a także witamin A, C i E. Znajdziemy w niej również szereg mikro- i makroelementów takich jak fosfor, żelazo, wapń, potas, magnez czy cynk – czyli wszystkiego, co niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Ze względu na swój delikatny, orzechowy aromat mąka ta świetnie sprawdza się w kuchni zarówno na słodko, jak i na słono:

  • Wypieki – dodatek do ciast, ciasteczek, serników, brownie, muffinek czy naleśników wzbogaca je o smak i wartości odżywcze.
  • Domowy chleb i bułeczki – subtelny orzechowy akcent nada im wyjątkowego charakteru.
  • Pizza – ciekawy dodatek do spodów pizzy w połączeniu z innymi mąkami.
  • Gofry, omlety, naleśniki – dla osób szukających nowych smaków w śniadaniowych daniach.

Uwaga: ze względu na brak glutenu mąka z orzechów włoskich nie nadaje się do samodzielnego wypieku pieczywa – warto łączyć ją z mąkami zawierającymi gluten lub z dodatkiem naturalnych zagęstników.

  • Zagęstnik do zup i sosów – naturalna alternatywa dla skrobi czy mąki pszennej.
  • Panierka – chrupiąca, aromatyczna i oryginalna – idealna do kurczaka, ryby czy warzyw.
  • Posypka – do sałatek, lodów, deserów i kulek mocy.
  • Dodatek do smoothie i koktajli – dla lepszego smaku i wartości odżywczych.
  • Domowe masło orzechowe – wystarczy dodać odrobinę soli i cukru, a następnie zblendować na krem.
  • Osób szukających bezglutenowych alternatyw w kuchni.
  • Wegan i wegetarian szukających naturalnego źródła białka i błonnika.
  • Miłośników orzechowych smaków i zdrowego stylu życia.
  • Osób aktywnych fizycznie, potrzebujących szybkiej regeneracji i energii.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, najlepiej w szczelnym opakowaniu, z dala od światła słonecznego i wilgoci. Po otwarciu spożyć w rozsądnym czasie, aby zachować pełnię aromatu i wartości odżywczych.

Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające dwutlenek siarki (SO₂).

Zdjęcia produktu mają charakter poglądowy i mogą różnić się od aktualnej partii. Opis ma charakter informacyjny i może ulec zmianie w zależności od dostawy lub aktualnej partii produktu.

Aktualne dane zawsze znajdziesz na www.badapak.pl.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 2800 kJ/677 kcal
Tłuszcz 60 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,6 g
Węglowodany 12 g
w tym cukry 2,2 g
Błonnik 8,5 g
Białko 19 g
Sól <0,01 g
Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak