Aronia kandyzowana
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: aronia, cukier, (sporządzono z 220g aronii na 100g produktu).
Aronia kandyzowana BadaPak w swoich małych, niepozornych owocach zawiera wielką, odżywczą moc. Owoce te zaliczane są do zacnego grona Superfood. Przede wszystkim mają najwyższą zdolność antyoksydacyjną ze wszystkich owoców. Aronia kandyzowana BadaPak zawiera dużo witaminy P, która jest silnym wsparciem dla witaminy C. Znajdziemy w niej również witaminy A, B1, B2, B3, K, E i kwas foliowy a także cenne minerały takie jak wapń, cynk, żelazo, miedź, molibden, mangan, jod oraz bor. Aronia w swoim składzie posiada także inne cenne składniki, do których należy białko, błonnik pokarmowy, kwasy fenolowe, antocyjany i polifenole.
Aronia kandyzowana BadaPak to owoce z dodatkiem cukru. Dzięki temu cierpki smak jagód zmienia się w smaczną przekąskę. Może być używana jako dodatek do musli, jogurtów, koktajli czy sałatek. Ich lekko wytrawny smak znakomicie pasuje do słodkich dań, deserów oraz lodów.
Aronia to roślina z gatunku jagodowych, pochodzi z Ameryki Północnej. Owoce aronii rosną na kształtnych, rozgałęzionych krzewach osiągających 2-2,5m wysokości. Są małe, czarne i błyszczące. W smaku dość cierpkie i kwaśne, dlatego aronię raczej nie spożywa się na surowo. Warto wspomnień, że Polska jest jedynym krajem w Europie, który uprawia aronię. Jest ona naszym cennym towarem eksportowym.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.