Buraki suszone 100g

Liczba:


wysyłka 1-3 dni DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
1,94 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Buraki suszone 100g

Kraj pochodzenia:

Składniki: Burak suszony. 100g suszonych buraków zastępuję 1kg świeżych.

Burak suszony kryje w sobie mnóstwo fantastycznych niespodzianek odżywczych i zdrowotnych. Proces suszenia polega tylko na odparowaniu wody. Warzywo pozostawia w sobie właściwości świeżego odpowiednika. Burak suszony jest doskonałym źródłem cennych minerałów takich jak: miedź, mangan, cynk, żelazo, magnez, potas, sód. Intensywny, piękny kolor buraków to zasługa betaniny – silnego antyutleniacza chroniącego przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Ze względu na obfitą zawartość kwasu foliowego buraki zalecane są kobietom, szczególnie w czasie ciąży. Warzywo to zawiera liczne witaminy. Witaminę C, wspomagającą odporność organizmu. Witaminy z grupy B wspomagające pracę układu krwionośnego, mięśniowego oraz pamięci. Oraz witaminy A, E, K odgrywające ważną rolę w prawidłowym odżywianiu.

Burak suszony to znakomita baza do przygotowania smacznych zup oraz idealny dodatek do wielu dań. Jest bazą do przygotowania barszczu ukraińskiego lub czerwonego. Może również zagęścić sos pieczeniowy, dodając mu wyrazistego koloru oraz odrobinę słodszego smaku. Po ugotowaniu burak staje się miękki i w smaku nie różni się od świeżego odpowiednika.

Burak czerwony, nazywany ćwikłowym, to jedno z najpopularniejszych warzyw uprawianych w Polsce. Jego częścią użytkową jest przede wszystkim duży, kulisty korzeń. Poza nim do spożycia nadają się również młode liście z korzeniami nazywane botwiną.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
napisał/a: Świetny dodatek do wielu potraw
Suszone buraki kupiłam kiedyś, aby wykorzystać je jako zdrową przekąską, jednak były dość twarde i nie sprawdziły się w tej roli. Poleżały trochę w szafce, aż kiedyś dodałam je do placków ziemniaczanych. Pod wpływem wilgoci buraczki stały się miękkie i nadały potrawie pięknego koloru oraz lekko słodkawego smaku - rewelacja! Teraz zawsze dodaję je do placków, rożnych kotlecików, tofucznicy i innych dań. Polecam.
Pokazuje 1-1 z 1 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak