Fasola Jaś Karłowy

Wielkość opakowania:



wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
6,81 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 60 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Polska

Fasola Jaś Karłowy

Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najbardziej znana zarazem bardzo zdrowa odmiana tej rośliny. Zawiera ogromną ilość wartościowego oraz łatwo przyswajalnego białka, który jest niezwykle istotnym budulcem naszego organizmu. Dlatego też z powodzeniem może zastąpić mięso w naszej diecie. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie znajdziemy w niej sodu, co jest istotne dla osób zmagających się z nadciśnieniem. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza również witaminę A, E oraz K. Nasiona te są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego regulującego procesy trawienne oraz przyspieszającego metabolizm. Jaś Karłowy BadaPak zawiera także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę oraz fitosterole.

Fasola Jaś Karłowy BadaPak to produkt, po który warto często sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do wszelkiego typu zup czy gulaszy, to główny składnik smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy sprawdzi się w postaci past kanapkowych czy jako składnik kotletów wegetariańskich.

Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona zwiększają swoją objętość, dzięki czemu gotują się szybciej oraz nie pękają.

Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyróżnić kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem oraz kolorem. W Polsce najbardziej popularne są dwie odmiany – zwykła oraz wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest doskonale każdemu znany Jaś.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 288 kcal
Tłuszcz 1,6 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 15,7 g
Białko 21,4 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak