BIO soczewica czerwona

Wielkość opakowania:


wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
16,90 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Turcja

BIO soczewica czerwona

BIO soczewica czerwona BadaPak pochodzi z ekologicznych upraw, a jej nasiona to prawdziwa skarbnica witamin i składników mineralnych. Jest lekkostrawna oraz bardzo bogata w kwas foliowy. Dlatego też zalecana jest kobietom w ciąży. Ma niski indeks glikemiczny więc może być spożywana przez diabetyków. BIO soczewica czerwona BadaPak zawiera witaminę K, B1, B2, PP, B5, B6. Jest źródłem wielu cennych minerałów. Przede wszystkim dostarcza spore ilości potasu. W mniejszych ilościach znajdziemy w niej również magnez, fosfor, żelazo, cynk, miedź oraz mangan. Zaletą czerwonej soczewicy jest niska zawartość sodu. Ziarenka te są zasobne w białko. Zaznaczyć należy, iż jest ono bardzo dobrze przyswajalne przez organizm. Ponadto mieści się w nich spora zawartość błonnika pokarmowego, który przyczynia się do poprawy pracy układu trawiennego oraz sprzyja walce z nadwagą.

BIO soczewica czerwona BadaPak jest bardzo łatwa w przygotowaniu Nie wymaga namaczania a ziarna gotują się bardzo szybko. Czerwona odmiana soczewicy często polecana jest do przygotowania zup, sosów, gulaszów i farszy. Może być również dodatkiem do sałatek oraz dan mięsnych.

Soczewica należy do roślin strączkowych. W jednym strąku znajdują się 1- 3 płaskie nasiona, które są jadalną częścią tej rośliny. Znana i wykorzystywana jest w kuchni od tysięcy lat. Obecnie uprawiana jest w wielu miejscach na świecie, a największym jej producentem jest Kanada oraz Indie.

Wartości odżywcze
Porcja: 100g
Wartość energetyczna 1499 kJ
358 kcal
Tłuszcz 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 10 g
Białko 23 g
Sól 0,02 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak