Mak niebieski Premium

Wielkość opakowania:



wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
25,50 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Czechy

Mak niebieski Premium

Mak niebieski Premium BadaPak zawiera w sobie wiele cennych witamin, minerałów oraz składników odżywczych. Znajdziemy w nim szereg witamin z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, niacynę, B5, B6, kwas foliowy), wit C oraz witaminy rozpuszczalne w tłuszczach: A, E, D. Szczególną uwagę należy zwrócić na zawarty w maku niebieskim BadaPak magnez i wapń. Wapnia znajdziemy tu kilka razy więcej niż w białym serze czy mleku. Minerał ten jest podstawowym budulcem kości i zębów. Nie można zapominać o zawartości innych minerałów takich jak: cynk, fosfor, żelazo, miedź, potas, mangan i selen. Te małe, niebieskie ziarenka to także dobre źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-6. Mak ceniony jest także za całkiem sporą zawartość błonnika.

Mak niebieski Premium BadaPak w kuchni stosowany jest głownie do wyrobów cukierniczych: ciast, słodkich bułek, rogalików. Służy również jako farsz do makowców, strucli. Dodatkowo używany jest również jako posypka do pieczywa. Mak niebieski Premium BadaPak jest obowiązkowym składnikiem niektórych potrwa wigilijnych takich jak kutia czy łazanki.

Mak kojarzy się z pięknymi czerwonymi kwiatkami zdobiącymi łąki i pola. Często wykorzystywany jest zatem jako element bukietów a jego intensywna czerwona barwa cieszy oko każdego. Rola tego chwastu nie kończy się tylko na dekoracji. Nasiona maku używane były już w starożytności a ich walory smakowe i odżywcze doceniane są do dziś.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 525 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 19,5 g
Białko 18 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak