Śliwki suszone
Kraj pochodzenia: Uzbekistan/Chile
Składniki: śliwki suszone, olej słonecznikowy, substancja konserwująca E202.
Śliwki suszone BadaPak - zawierają więcej składników zdrowotnych niż ich świeży odpowiednik. Jednak przy tym są bardziej kaloryczne. Śliwki suszone doceniane są przede wszystkim za dużą zawartość pektyn. Jest to rodzaj błonnika. Owoce te są bogate w witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy i witB6). Posiadają w swym składzie witaminy o działaniu antyoksydacyjnym: A, C, E. Działanie to wzmagają również polifenole (silne przeciwutleniacze) w jakie są bogate suszone śliwki BadaPak. Wśród składników mineralnych odnajdziemy w nich potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor.
Śliwki suszone BadaPak w kuchni odnajdą liczne zastosowanie. Są idealne do potraw mięsnych (pieczonych i duszonych). Dodane do jogurtu, płatków czy musli sprawią, iż śniadanie będzie pożywniejsze. Kompot z suszonych śliwek jest dobrze znany każdemu. Ponadto są doskonałym składnikiem domowych nalewek.
Śliwki suszone otrzymuje się z różnych, nie psujących się w czasie procesu suszenia odmian śliwek. Obecnie istnieje ponad 6 tysięcy odmian śliwek. Każda z nich ma różne pochodzenie i różną historię.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.