Tamaryndowiec solony bez pestek 454g

Liczba:

wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
17,90 w tym 8% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost.

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Tamaryndowiec solony bez pestek

Przygotowanie miąższu:
Jeśli mamy większy kawałek przyprawy, najlepiej zanurzyć go w gorącej wodzie przez około dziesięć minut i następnie przepuścić przez sito, tak by pozbyć się włóknistych łusek.

Zastosowanie Tamaryndu

Zwykle to sok lub pasta są używane jako środki zakwaszające, szczególnie w południowych Indiach i daniach na bazie curry, soczewicy i chutneys stanu Gujurat, których smak jest bardziej autentyczny niż dań z dodatkiem octu lub soku z cytryny. Tamarynd może być stosowany do potraw strączkowych oraz z ryżu lub jako składnik sosów i dań na bazie wieprzowiny, drobiu i ryb.

w 100g

1085kJ/256kcal

tłuszcz 0,6g

węglowodany 57g

w tym cukier 37g

białko 3,1g

sól 0,24g

 

Wartości odżywcze
Porcja: 0
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak