BIO migdały kalifornijskie "carmel"
Kraj pochodzenia: Hiszpania/Portugalia/Włochy
BIO migdały kalifornijskie BadaPak pochodzą z ekologicznych upraw. To produkt najwyższej jakości a co za tym idzie spełniający wymagania każdego smakosza. Ponadto migdały zawierają dużo witaminy B2 (ryboflawiny), B3(niacyny) oraz kwasu foliowego. W ich składzie odnajdziemy silny, naturalny przeciwutleniacz jakim jest witamina E. Są źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika pokarmowego. Są zasobne w potas, fosfor, magnez i wapń. W mniejszej ilości zawierają cynk i sód.
BIO migdały kalifornijskie "carmel" BadaPak to wysoce odżywcza przekąska. Najlepiej oczywiście spożywać je bezpośrednio, każdego dnia. Mogą również być dodawane do ciast, deserów, sałatek. Można z nich zrobić mleko migdałowe, starte natomiast mogą być wykorzystane do zrobienia masy migdałowej.
Migdały kalifornijskie są owocem wieloletniego drzewa zwanego migdałowcem pospolitym lub inaczej migdałowcem zwyczajnym. Pochodzi on z Azji jednak obecnie jest już uprawiany w wielu miejscach na świecie np. w Afryce Północnej (Maroko, Tunezja) oraz Europie (Hiszpania, Francja, Chorwacja).
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.