Chili grys (płatki) bez pestek

Wielkość opakowania:




wysyłka 1 dzień DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
18,25 w tym 8% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DPD, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Orlen Paczka.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla Orlen Paczka do 9 kg)

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Chili grys (płatki) bez pestek

Kraj pochodzenia: Chiny

Chili grys bez pestek to skoncentrowana forma suszonej papryki, która zachwyca mocnym, ostrym smakiem i wyjątkowym aromatem. Bez pestek – dzięki temu płatki są nieco łagodniejsze w strukturyze, ale nadal bardzo pikantne. Idealne, kiedy chcesz dodać potrawom charakteru, bez obecności twardych ziaren.

  • 100% suszona papryka chilli – bez dodatków, konserwantów czy barwników.
  • Brak pestek sprawia, że przyprawa jest wygodniejsza w użyciu – łatwiej ją mieszać, sypać, równomiernie rozprowadzać w potrawie.
  • Sposób suszenia utrzymuje kolor i aromat papryki.

Chili grys / płatki bez pestek doskonale pasuje do wielu potraw, w których chcesz uzyskać pikantny akcent i przyjemną teksturę:

  • Dodatek do sosów, gulaszy, chili con carne – nada głębi i ostrości.
  • Marynaty i przyprawy do mięsa – drób, wołowina, dziczyzna, tofu.
  • Do dań z kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, azjatyckiej – tacos, fajitas, curry.
  • Do zup, kremów i potraw jednogarnkowych – wystarczy kilka płatków, by podnieść temperaturę smakową.
  • Jako składnik dekoracyjny – posypka na pizzy, makarony, potrawy warzywne.

Chili grys to przyprawa o wyraźnej ostrości – nieco łagodniejsza bez pestek, ale nadal mocna. Jeśli dopiero rozpoczynasz przygodę z ostrymi przyprawami, dodawaj ją stopniowo, dozując po szczyptach, by znaleźć idealną równowagę między smakiem a ostrością.

  • Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
  • Używać szczelnie zamykanego opakowania – wilgoć i światło obniżają jakość i moc przyprawy.
  • Unikać ekspozycji na silne zapachy – chili łatwo chłonie aromaty otoczenia.
Czy bez pestek oznacza brak ostrości?
Nie – pestki usuwają element strukturalny i twardość, ale kapsaicyna (związek odpowiedzialny za ostrość) znajduje się również w miąższu papryki, więc smak nadal będzie pikantny.
Czy można jeść surowe czy lepiej poddane obróbce?
Można je dodawać surowe do potraw zimnych, jak sałatki, lub użyć podczas gotowania, smażenia czy pieczenia – w każdym przypadku smak będzie się rozwijał.
Dla kogo ta przyprawa?
Dla miłośników ostrych smaków, fanów kuchni kuchni meksykańskiej, azjatyckiej i fusion oraz tych, którzy chcą kontrolować ilość ostrości, bez twardych cząstek pestek.

Chili grys płatki bez pestek to doskonała przyprawa, która dodaje potrawom charakteru – ostrość, aromat i kolor w jednej przyprawie. Jej prosty skład i brak dodatków sprawiają, że jest idealnym wyborem dla kuchni domowej, restauracyjnej i gastronomicznej. Jeśli pragniesz podkręcić smak sosów, marynat, dań jednogarnkowych lub stworzyć własne pasty i dipy – chili grys bez pestek to składnik, który musi znaleźć się w Twojej szafce z przyprawami.

Wartości odżywcze
Porcja:
Opinie klientów

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak