goja suszona - owoce
Kraj pochodzenia: Chiny
Owoce goji suszone BadaPak uchodzą za jedne z najzdrowszych owoców świata. Nazywane są czerwonymi diamentami i należą do zacnego grona superfoods. Są bogactwem dwóch cennych witamin – wit A i C. Zawierają także witaminę E (to również silny przeciwutleniacz) oraz wit z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, pirydoksynę). Owoce goji suszone BadaPak zawierają znacznie więcej przeciwutleniaczy. Należą do nich również beta-karoten, zeaksantyna, luteina i likopen. Kolejne zalety tych jagód to obfita zawartość minerałów takich jak: fosfor, cynk, potas, magnez, selen, sód, wapń i żelazo. Suszona goja BadaPak zawiera białko, w którego skład wchodzi aż 18 aminokwasów. Poza tym to źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega – 6.
Owoce goji suszone BadaPak mogą być spożywane bezpośrednio. To dobra przekąska smakiem przypominająca rodzynki. Zastosowanie w kuchni jest nieograniczone. Najczęściej suszona goja dodawana jest do jogurtów, owsianek, napojów oraz do zup i potraw z ryżem. To także dobry dodatek do ciast, ciasteczek czy domowych batoników. Z owoców zalanych gorącą wodą można przygotować aromatyczny napar.
Goja to owoce kolcowoju chińskiego, krzewu pochodzącego z Azji. Obecnie uprawiany jest w wielu miejscach na świecie. Kolcowój chiński jest mocno rozgałęziony, dorasta do 1-2 m wysokości. Jego owoce to podłużne czerwone jagody. Co ciekawe nie można ich zrywać dłońmi, kontakt ze skórą powoduje, że owoce się utleniają i zmieniają barwę na czarną.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.