Guma GUAR

Wielkość opakowania:




wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
0,00 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Indie

Guma guar pozyskiwana jest z nasion rośliny o nazwie Cyamopsis Tetragonoloba. Występuje ona głównie w Indiach i Pakistanie, ale spotykana jest również w Ameryce i Australii. Guma guar występuje pod symbolem E412, a głównym jej składnikiem jest galaktomannan, który nie jest trawiony w organizmie, nie zostawia więc w nim kalorii, a wydalany jest razem z kałem. Ten brak kalorii sprawia, że guma guar jest wykorzystywana w różnych dietach, jako środek wspomagający odchudzanie. Substancja ma szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym, gdzie występuje jako emulgator, zagęszczacz i substancja stabilizująca. Do produktów spożywczych gumę guar dodaje się głównie w celu żelowania, stabilizowania, emulgowania i zagęszczania substancji.Używa się jej zazwyczaj w stężeniu 1 g gumy guar na 100 g produktu.

 

Wartości odżywcze
Porcja:
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak