Migdały słodko słone (w karmelu z cukru trzcinowego i solone)
Kraj pochodzenia: surowiec z USA
Składniki: migdały prażone, cukier trzcinowy, syrop glukozowy sól; może zawierać śladowe ilości innych orzechów i bakalii.
* surowiec z USA/przetworzono w Polsce
Migdały BadaPak wzbogacone delikatnym karmelem smakują wyśmienicie. Zawierają naturalny przeciwutleniacz jakim jest witamina E. Znajdziemy w nich także witaminy z grupy B. Ze składników mineralnych docenić je trzeba za dużą zawartość potasu, fosforu i magnezu. W mniejszych ilościach znajdziemy w nich także żelazo, sód i cynk. Migdały są dość kaloryczną przekąską. Dzieje się tak gdyż zawierają dużo tłuszczy.
Migdały w karmelu BadaPak sprawdzą się jako przekąska oraz słodki dodatek do musli lub deserów.
Migdały to owoce pestkowe pochodzące z Azji. Obecnie rosną również w Ameryce, Europie oraz Afryce Północnej. Drzewo migdałowe można rozpoznać po charakterystycznym dekoracyjnym wyglądzie. Kwiaty przyciągają wzrok swym delikatnym różowym kolorem.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.