Ryż czerwony
Kraj pochodzenia: Tajlandia/ Kambodża/ Argentyna
Ryż czerwony pełnoziarnisty
Jeżeli chcesz urozmaicić swoje danie obiadowe, rozważ spróbowanie czerwonego ryżu. To znana od wieków jedna z wielu odmian chińskiego ryżu, która powstaje w wyniku fermentacji nasion ryżu przez niektóre szczepy drożdży. Czerwony ryż zawiera większe ilości składników odżywczych i błonnika niż białe gatunki tej rośliny. Jest też o wiele mniej kaloryczny. Czerwony ryż zawiera bardzo duże ilości witaminy B6.
Może być z powodzeniem wykorzystywany w taki sposób jak inne odmiany tej rośliny, a więc jako dodatek do dań mięsnych czy curry, ale również może stanowić podstawę dań.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.