BIO Kasza gryczana niepalona

Wielkość opakowania:


wysyłka 1-3 dni DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
9,90 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

BIO Kasza gryczana niepalona

Kraj pochodzenia: Polska / Litwa

BIO Kasza gryczana niepalona BadaPak jest bogata w witaminy i składniki mineralne, zdrowa, sycąca i łatwa w przygotowaniu. Gryka, której użyto do jej przygotowania pochodzi tylko z upraw ekologicznych. Jest to więc produkt wysokiej jakości. Kasza gryczana niepalona zawiera spore ilości łatwo przyswajalnego białka. W 100g możemy znaleźć go od 13 do 17g. Zawiera dwa ważne aminokwasy egzogenne, których organizm nie potrafi sam wytworzyć: tryptofan oraz lizynę. Kasza niepalona zawiera znacznie więcej flawonoidów niż jej prażony odpowiednik. Związki te to grupa silnych przeciwutleniaczy. Bardzo zasobna jest w witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiaminę, ryboflawinę, niacynę). Składniki mineralne jakie dostarcza to żelazo, magnez, wapń, fosfor, miedź, cynk i jod. Ponadto w 100 g BIO kaszy gryczanej niepalonej BadaPak znajduje się około 6 g błonnika pokarmowego. To on powoduje uczucie sytości oraz poprawia pracę układu pokarmowego. Kasza gryczana ma niski indeks glikemiczny, dlatego też może być spożywana przez cukrzyków.

BIO Kasza gryczana niepalona BadaPak ma kremową barwę i jest delikatniejsza w smaku niż jej prażony odpowiednik. Odznacza się najwyższą wartością spośród kasz gryczanych. Wyśmienicie smakuje jako samodzielne danie z dodatkiem sosu, warzyw, grzybów jak również mięs. Można dodawać ją do zup, gulaszu, farszy i zapiekanek. Jej zastosowanie w kuchni jest bardzo szerokie. Przygotowując kaszę gryczaną BadaPak należy opłukać ją w bieżącej wodzie, wsypać do osolonej, wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 20 minut.

Kasza gryczana niepalona to obłuskane, wysuszone ziarna gryki zwyczajnej. Pochodzi ona z Azji i była uprawiana już kilka tysięcy lat temu. Kasza ta nie zostaje poddana prażeniu, dzięki czemu zachowuje o wiele więcej wartości odżywczych.

Produkt może zawierać niezamierzoną domieszkę śladowych ilości alergenów : glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzechów ziemnych, soi, mleka, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów łubinu, mięczaków i ich pochodnych lub innych produktów powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie produktów zawierających alergeny.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 344 kcal
Tłuszcz 3,1 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 6 g
Białko 13 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak