BIO Kasza gryczana niepalona
Kraj pochodzenia: Polska / Litwa
BIO Kasza gryczana niepalona BadaPak jest bogata w witaminy i składniki mineralne, zdrowa, sycąca i łatwa w przygotowaniu. Gryka, której użyto do jej przygotowania pochodzi tylko z upraw ekologicznych. Jest to więc produkt wysokiej jakości. Kasza gryczana niepalona zawiera spore ilości łatwo przyswajalnego białka. Zawiera dwa ważne aminokwasy egzogenne, których organizm nie potrafi sam wytworzyć: tryptofan oraz lizynę. Kasza niepalona zawiera znacznie więcej flawonoidów niż jej prażony odpowiednik. Związki te to grupa silnych przeciwutleniaczy. Bardzo zasobna jest w witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiaminę, ryboflawinę, niacynę). Składniki mineralne jakie dostarcza to żelazo, magnez, wapń, fosfor, miedź, cynk i jod. Kasza gryczana ma niski indeks glikemiczny.
BIO Kasza gryczana niepalona BadaPak ma kremową barwę i jest delikatniejsza w smaku niż jej prażony odpowiednik. Odznacza się najwyższą wartością spośród kasz gryczanych. Wyśmienicie smakuje jako samodzielne danie z dodatkiem sosu, warzyw, grzybów jak również mięs. Można dodawać ją do zup, gulaszu, farszy i zapiekanek. Jej zastosowanie w kuchni jest bardzo szerokie. Przygotowując kaszę gryczaną BadaPak należy opłukać ją w bieżącej wodzie, wsypać do osolonej, wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 20 minut.
Kasza gryczana niepalona to obłuskane, wysuszone ziarna gryki zwyczajnej. Pochodzi ona z Azji i była uprawiana już kilka tysięcy lat temu. Kasza ta nie zostaje poddana prażeniu, dzięki czemu zachowuje o wiele więcej wartości odżywczych.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.