BIO Kasza jaglana
Kraj pochodzenia: Polska/Rosja/Ukraina
BIO kasza jaglana BadaPak pochodzi z ekologicznych upraw prosa. Jest produktem wysoce bogatym w odżywcze składniki. Zawiera bardzo dużo białka bogatego w niezbędne aminokwasy (metioninę, leucynę oraz izoleucynę). Spośród wszystkich kasz zawiera najwięcej żelaza i krzemu. Prócz wspomnianych minerałów, możemy znaleźć w niej również magnez, wapń, potas, cynk, miedź, mangan oraz fosfor. Kasza jaglana BadaPak wyróżnia się także znaczną zawartością witamin z grupy B, głównie B1, B2 i B6.
BIO kasza jaglana BadaPak znajdzie liczne zastosowanie w kuchni. Pasuje do śniadań jak i do dań obiadowych. Sprawdzi się jako zamiennik ziemniaków czy ryżu. Jest wartościowym dodatkiem do duszonych mięs, gulaszu, zup i zapiekanek. Podawana w wersji na słodko idealnie komponuje się z cynamonem i owocami.
Kasza jaglana czyli drobne, żółte ziarenka z charakterystyczną kropką to łuskane ziarna prosa. Kasza ta jest jedną z najzdrowszych i zarazem najstarszych gatunków kasz, jakie mamy okazję spożywać. Już od 4000 lat dostarcza energii i cennych wartości odżywczych.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.