BIO kasza manna pełnoziarnista z SAMOPSZY 400g

Liczba:

wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
6,29 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Polska

BIO kasza manna pełnoziarnista z samopszy 400g

BIO kasza manna pełnoziarnista z samopszy pochodzi wyłącznie z upraw ekologicznych. Jest zasobna w ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki odżywcze. Jest wyjątkowo bogata w białko - w 100 g zawiera go aż 15 g. Posiada w swoim składzie aminokwasy egzogenne (fenyloalaninę, tyrozynę, metioninę i izoleucynę), których nasz organizm sam nie produkuje więc muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Posiada mnóstwo cennych antyoksydantów (głównie karotenoidów) oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. BIO kasza manna z samopszy dostarcza znacznie większe ilości witaminy A niż pszenica zwyczajna. Ponadto znajdziemy w niej także witaminy z grupy B oraz minerały, do których należą magnez, cynk, fosfor, potas oraz żelazo. Należy zwrócić uwagę także na wysoką zawartość regulującego procesy trawienne błonnika pokarmowego.

BIO kasza manna pełnoziarnista z samopszy ma delikatny, lekko orzechowy smak. Najpopularniejsza jest jako element śniadań. Gotowana na mleko lub wodzie w połączeniu z owocami, orzechami czy miodem stanowi wysoce odżywczy i wartościowy posiłek.

Samopsza jest jednym z najstarszych gatunków pszenicy. W porównaniu z innymi zbożami jest delikatniejsza a jej kłosy są krótsze i cieńsze. Uprawiana jest głownie w górzystych terenach Zakaukazia. W Polsce jest wciąż mało znana, dopiero zaczyna zyskiwać na popularności.

Alergeny: Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta, owsa i orkiszu.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 325 kcal
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 9 g
Białko 15 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak