Soczewica czarna

Wielkość opakowania:



wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
12,50 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Kanada

Soczewica czarna

Soczewica czarna BadaPak powinna znaleźć się w jadłospisie wszystkich, którym zależy na zdrowych, wartościowych posiłkach. Jest jednym z ulubionych warzyw w diecie wegan i wegetarian, gdyż zawiera duże ilości białka. Nie zawiera ono co prawda wszystkich aminokwasów, jednak wystarczy tylko połączyć soczewicę z produktami zbożowymi by skompletować cały ich zestaw w jednym posiłku. Soczewica czarna BadaPak zawiera również spore ilości błonnika pokarmowego. Bogata jest w żelazo oraz kwas foliowy, dzięki czemu chroni przed niedokrwistością. Wśród składników mineralnych dostarcza także potas, fosfor, magnez, wapń, cynk i sód. Te małe, czarne nasionka są skarbnicą witamin z grupy B (B1, B2, PP, B5, B6, kwas foliowy) oraz zawierają witaminę A, C i K. Soczewica czarna ma niski indeks glikemiczny, więc jest odpowiednia dla diabetyków.

Soczewica czarna BadaPak to dla wielu kulinarna nowość. Warto wiedzieć, że posiłki z jej udziałem są bardzo proste w przygotowaniu. Swoją czarną barwę zawdzięcza przeciwutleniaczom. Dzięki niej świetnie komponuje się z kolorowymi warzywami oraz ryżem. Sprawdzi się jako dodatek do zup, sałatek i różnego rodzaju przekąsek. W smaku jest ziemisto-orzechowa. Przed ugotowaniem nie trzeba jej moczyć.

Soczewica zaliczana jest do roślin strączkowych, choć tak naprawdę jest rośliną motylkową. Jest jedną z najstarszych uprawianych roślin. W czasach starożytnych była powszechnie konsumowana i traktowana jako tani zamiennik mięsa. Obecnie soczewica uprawiana jest niemalże na całym świecie. Najwięksi jej producenci to Kanada oraz Indie.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ
334 kcal
Tłuszcz 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 9 g
Białko 26 g
Sól 0,02 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak