BIO orzechy nerkowca
Kraj pochodzenia: Brazylia/Indie
BIO orzechy nerkowca BadaPak są jednym z rodzajów orzechów, bijącym rekordy popularności. Zawierają duże ilości tłuszczów, ale są to akurat niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. BIO orzechy nerkowca BadaPak to również doskonałe źródło potasu, fosforu, magnezu oraz cynku, sodu, wapnia i żelaza. Zawierają łatwo przyswajalne białko, błonnik pokarmowy. BIO orzechy nerkowca obfitują w witaminę K. Ponadto zawierają witaminę E, C i witaminy z grupy B – w tym kwas foliowy i niacynę.
BIO orzechy nerkowca BadaPak mają lekko słodkawy, maślany smak. Są wyjątkowo miękkie. Najlepiej spożywać je na surowo jako przekąskę. BIO orzechy nerkowca BadaPak można dodawać do musli, jogurtu czy porannej owsianki. Idealnie będą dopełniać smak dań głównych, makaronów i sałatek. Można pokusić się o samodzielne przygotowanie z nich masła orzechowego.
Nerkowce pochodzą z tropikalnego drzewa jakim jest nanercz zachodni. Rosną one głownie w obszarach tropikalnych Ameryki Południowej. Uprawiane są również w Tajlandii, Indiach, Wietnamie oraz Afryce Środkowej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.