BIO soczewica brązowa

Wielkość opakowania:


wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
8,90 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

BIO soczewica brązowa

Kraj pochodzenia: Turcja

BIO soczewica brązowa BadaPak to nasiona soczewicy czerwonej, która nie została oczyszczona z powłoki. Nasiona są czerwone w środku, a ich pokrywa jest koloru brązowego. BIO soczewica pochodzi tylko z upraw ekologicznych, ma wiele wartości odżywczych a co za tym idzie – właściwości zdrowotnych. Dzięki niskiej zawartości sodu a zarazem wysokiej zawartości potasu powinna być stałym elementem jadłospisu osób z nadciśnieniem. Jest bogatym źródłem witamin: B1, B2, PP, B5, B6, B9 i K1. W szczególności dużo w soczewicy witaminy B9, czyli kwasu foliowego, który jest bardzo potrzebny kobietom planującym lub będącym w ciąży. Wśród składników mineralnych prócz wspomnianego wcześniej potasu zawiera magnez, żelazo, fosfor, cynk, miedź i mangan. BIO soczewica brązowa BadaPak dostarcza spore ilości białka, które jest przyswajalne w 85%. Dodatkowo zawiera znaczne ilości błonnika pokarmowego, wspomagającego perystaltykę jelit oraz zapobiegającego zaparciom.

BIO soczewica brązowa BadaPak cechuje się wyrazistym smakiem i aromatem. Jest najtwardsza z całej rodziny soczewic, dlatego też gotuje się ją najdłużej. Przed ugotowaniem wymaga moczenia w wodzie przez około 30 minut. Soczewica brązowa najczęściej polecana jest do przygotowania wegetariańskich pasztetów, kotletów oraz gulaszy.

Soczewica należy do jednorocznych roślin strączkowych. Prawdopodobnie pochodzi ona z Azji Środkowej i Bliskiego Wschodu. Uprawiana jest od około 10 tysięcy lat. Występuje w bardzo wielu odmianach różniących się kolorem oraz wielkością nasion.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 1499 kJ
358 kcal
Tłuszcz 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 10 g
Białko 23 g
Sól 0,02 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak