Fasola czarna drobna

Wielkość opakowania:



wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
10,00 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 60 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Chiny

Fasola czarna drobna

Fasola czarna drobna BadaPak charakteryzuje się dużą zawartością składników odżywczych. Im ciemniejszy kolor fasoli tym ich więcej. Głęboka barwa wynika także z wysokiej zawartości antyoksydantów w jej skórce. Jest ich znacznie więcej niż w fasoli białej. Fasola czarna BadaPak to doskonałe źródło białka oraz błonnika pokarmowego. Połączenie tych dwóch substancji stabilizuje procesy trawienne. Zawiera także kwasy tłuszczowe Omega-3. W tych niewielkich ziarenkach znajdziemy mnóstwo witamin niezbędnych w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu. Należą do nich witamina A, E, K oraz witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna, wit B4, B5, B6 oraz kwas foliowy). Fasola czarna BadaPak w swym składzie posiada długą listę cennych minerałów takich jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, molibden, selen, sód, potas, wapń i żelazo.

Fasola czarna BadaPak jest naturalnie słodkawa, smakuje wyśmienicie i nie rozpada się po ugotowaniu. W kuchni swoje zastosowanie odnajdzie jako składnik zup, sałatek, farszy oraz sosów. Przy jej pomocy można przygotować smaczne pasty oraz pasztet.

Fasolę czarną BadaPak należy opłukać oraz moczyć w wodzie przez około 12 godzin. Następnie gotować aż do odpowiedniej miękkości.   

Fasola czarna to jedna z odmian fasoli zwyczajnej. Uprawiana jest na całym świecie jednak największą popularnością cieszy się w Ameryce Południowej i Środkowej.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 341 kcal
Tłuszcz 0,9 g
Węglowodany 62,3 g
Błonnik 15,2 g
Białko 21,6 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
napisał/a: czarna fasolka
Bardzo delikatna w smaku fasola. Szybko się gotuje. A do tego bardzo zdrowa.
Pokazuje 1-1 z 1 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak