Fasola pinto

Wielkość opakowania:



wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
9,50 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 60 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Peru/USA

Fasola Pinto

Fasola Pinto BadaPak jak i pozostałe odmiany fasoli cechuje się wysoką zawartością substancji odżywczych. Jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego. To ważny element zdrowej, skutecznej diety, gdyż wspomaga pracę układu trawiennego, przyspiesza metabolizm a także przynosi wiele innych korzyści dla zdrowia. Ponadto fasola Pinto BadaPak zawiera duże ilości wartościowego białka. Może więc być używana jako substytut mięsa w diecie wegetarian oraz wegan. Białko to jeden z podstawowych składników odżywczych, dlatego ważne jest spożywanie produktów ze znaczną jego zawartością. Te urokliwe nasiona dostarczają również witaminę A, E oraz witaminy z grupy B – zwłaszcza B1 oraz B6. Prócz witamin cieszą się znaczną zawartością składników mineralnych. Należą do nich: miedź, fosfor, żelazo, magnez, mangan oraz potas.

Fasola Pinto BadaPak chociażby ze względu na swój unikalny wygląd cieszy się coraz większym zainteresowaniem. W smaku jest dość słodkawa i ma mączystą konsystencję. Może być dodawana do zup, gulaszy, sosów, dań duszonych oraz do dań kuchni meksykańskiej. Idealnie komponuje się z ryżem oraz wołowiną i wieprzowiną. Przed ugotowaniem nasiona należy moczyć w wodzie przez około 50 minut.

Fasola Pinto należy do roślin z rodziny bobowatych. Pochodzi z Peru, stamtąd rozprzestrzeniła się w całej Ameryce Południowej i Środkowej a także w późniejszym okresie trafiła do Europy, Azji i Afryki. Swoją nazwę zawdzięcza pięknym, beżowym ziarnom nakrapianym bordowymi cętkami.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 347 kcal
Tłuszcz 1,2 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 16 g
Białko 21 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak