Imbir kandyzowany PLASTRY
Kraj pochodzenia: Tajlandia/Chiny
Składniki: imbir (52%), cukier (47,99%), substancja konserwująca - dwutlenek siarki (0,01%).
Imbir kandyzowany BadaPak posiada wiele wspaniałych właściwości. Proces kandyzowania pozwala zachować jego świeżość przez długi czas nie tracąc przy tym substancji odżywczych. Imbir BadaPak zawiera węglowodany, kwas foliowy, liczne witaminy takie jak: B1, B2, C, A, E i K. Z grupy składników mineralnych znajdziemy w nim wapń, fosfor, sód, magnez, żelazo oraz potas. Jego ogromnym atutem jest zawartość olejków eterycznych oraz żywic (gingerol, zinferon).
Imbir kandyzowany BadaPak jest bardzo aromatyczny. Łączy ze sobą gorzki, nieco palący oraz jednocześnie słodki smak. Można dodawać go do wypieków ciast i ciasteczek. To również dobry dodatek konfitur i kompotów. Przede wszystkim dodany do herbaty wzbogaci ją wspaniałym aromatem.
Imbir jest rośliną uprawną z gatunku imbirowatych. Pochodzi prawdopodobnie z Malezji. W stanie dzikim obecnie nie występuje. Każdy wie jak wygląda korzeń imbiru natomiast nie każdy zna wygląd całej rośliny. Łodyga imbiru może sięgać nawet 1m wysokości, liście odrobinę przypominają trzcinę, gdyż są długie i lancetowate. Kwiaty mają kolor żółto-zielony. Gdy liście imbiru usychają, wówczas wykopuje się kłącza.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.