Siemię lniane ZŁOTE
Kraj pochodzenia: Polska/Kazachstan/Rosja/Ukraina
Siemię lniane Złote BadaPak posiada długą listę składników odżywczych. Zawiera antyoksydanty, oleistość oraz dużą zawartość błonnika. Ziarna lnu są bogatym i jednym z najcenniejszych źródeł kwasów tłuszczowych omega-3. Występuję w stosunku 4:1 w porównaniu z kwasami omega-6. Siemię lniane BadaPak obfituje w dwa rodzaje błonnika: rozpuszczalny i nierozpuszczalny. Zawiera bardzo istotne lignany, to roślinne związki. Nasiona lnu są bezkonkurencyjne pod katem zawartości lignanów – to właśnie sprawia, że są unikalne.
Siemię lniane złote BadaPak może być dodawane do porannej owsianki, do koktajli, jogurtów, pieczywa, sałatek i wielu innych potraw. Najpopularniejsze jest spożywanie go w postaci tak zwanego kisielu. Dwie łyżeczki nasion siemienia lnianego złotego BadaPak należy zalać gorącą wodą, odstawić. Wypić, gdy wywar osiągnie odpowiednią temperaturę a nasionka lnu wydzielą substancję przypominającą kisiel.
Len jest najstarszą uprawianą rośliną. Dojrzały roślina osiąga kilkadziesiąt centymetrów wysokości i kwitnie na intensywnie niebieski kolor. Siemię lniane natomiast to nic innego jak ziarenka lnu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.