Soczewica zielona

Wielkość opakowania:



wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
7,30 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Kanada/Kazachstan

Soczewica zielona

Soczewica zielona BadaPak jak pozostałe odmiany zawiera liczne wartości odżywcze. Zaraz obok soi posiada najwięcej białka spośród roślin strączkowych. Białko soczewicy zawiera lizynę – aminokwas egzogenny, czyli taki, który trzeba dostarczyć wraz z dietą, gdyż nasz organizm sam go nie wytwarza. Te niewielkie ziarenka dostarczają węglowodany złożone m.in. skrobię oraz regulujący pracę układu pokarmowego błonnik pokarmowy. Soczewica zielona BadaPak jest źródłem potasu w związku z czym to cenny składnik pokarmowy osób cierpiących na nadciśnienie. Dostarcza również żelazo, minerał chroniący przed niedokrwistością. Z pozostałych pierwiastków znajdziemy w niej fosfor, magnez, cynk, wapń i sód. Ziarna soczewicy są skarbnicą witamin z grupy B (B1, B2, PP, B5, B6, kwas foliowy) oraz zawierają witaminę A, C i K. Posiada niski indeks glikemiczny co sprawia, że może być spożywana przez osoby chorujące na cukrzycę.

Soczewica zielona BadaPak ma delikatny smak i nie rozpada się podczas gotowania. Polecana jest do sałatek oraz past i kremów. Przed gotowaniem powinna być moczona przez około 30 minut.

Soczewica jadalna to gatunek należący do roślin strączkowych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu oraz środkowej Azji. Obecnie uprawia się ją w wielu miejscach na świecie. Głowni jej producenci to Kanada oraz Indię. W Polsce ze względu na niesprzyjający klimat uprawy soczewicy są niewielkie.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 1330 kJ
330 kcal
Tłuszcz 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 9 g
Białko 26 g
Sól 0,02 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
napisał/a: soczewica
Soczewica jest pyszna i nie rozgotowuje się na ciapkę, wygląda dużo lepiej niż ta, którą kupowałam w dyskoncie. Kupiłam paczkę 5 kg i niestety trzeba uważać bo parę razy znalazłam w soczewicy... kamień . Poza tym bez zastrzeżeń
Pokazuje 1-1 z 1 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak