Fasola Jaś Tyczny
Kraj pochodzenia: Chiny
Fasola Jaś Tyczny BadaPak w swoich dużych białych nasionach skrywa długą listę wartości zdrowotnych. Przede wszystkim zawiera spore ilości łatwo przyswajalnego białka. Nasiona te są dobrze zaopatrzone w błonnik pokarmowy. Jaś Tyczny zawiera minerały: potas, magnez, wapń, żelazo i fosfor. Prócz nich znajdziemy w nim witaminę A, E oraz zestaw witamin z grupy B: tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy. Ponadto dostarcza niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe oraz fitosterole. Fasola Jaś Tyczny BadaPak nie zawiera sodu.
Fasola Jaś Tyczny BadaPak charakteryzuje się smacznymi, dużymi, białymi nasionami. Przy jej pomocy można przygotować wiele wspaniałych potraw między innymi fasolkę po bretońsku, sałatki, kotlety czy pasty z fasoli, zapiekanki oraz pasztety.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona zwiększają swoją objętość, dzięki czemu gotują się szybciej oraz nie pękają.
Fasola biała to klasyczna odmiana fasoli uprawianej niemalże na całym świecie. Wyróżnia się wiele jej odmian, różniących się rozmiarem i smakiem. Najbardziej znana w Polsce odmiana białej fasoli to Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.