Kasza krakowska - łamana kasza gryczana nieprażona

Wielkość opakowania:


wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
5,50 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost.

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Polska

Kasza krakowska powstaje z łamanej, nieprażonej gryki. Niegdyś była w Polsce jedną z najbardziej cenionych kasz. Obecnie dość trudno ją kupić i jest wykorzystywana w kuchni w niewielkim tylko stopniu a szkoda, ponieważ ma delikatny smak i można z niej przygotowywać obok innych dań także desery.

Kasza krakowska posłużyć może do nadziewania gołąbków, mięs - kurcząt, gęsi, prosiąt i pieczeni. Podawać  ją można także z grzybami. Wyśmienita do zup - np. do krupników. Można z niej przygotować  także kluski.

Na słodko można ją jeść w postaci deserów : leguminy krakowskiej, z dodatkiem mleka kokosowego i orzechów a także w postaci kaszy królewskiej – ulubionego deseru Anny Jagiellonki.

Produkt może zawierać niezamierzoną domieszkę śladowych ilości alergenów : glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzechów ziemnych, soi, mleka, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów łubinu, mięczaków i ich pochodnych lub innych produktów powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie produktów zawierających alergeny.

Wartość odżywcza :

Wartość odżywcza

w 100 g

 Wartość energetyczna

1659 kJ/  392 kcal

 Tłuszcz

  2,7g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

  0,6g

 Węglowodany

  75g

w tym cukry

  2,6g

 Białko

  12g

 Sól

  0,03g

 

Wartości odżywcze
Porcja:
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak