Kasza gryczana niepalona

Wielkość opakowania:



wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
5,50 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia: Polska

Kasza gryczana niepalona

Kasza gryczana niepalona BadaPak posiada kremową barwę i cechuje się delikatniejszym smakiem niż kasza palona. Dzięki temu, iż nie została poddana obróbce termicznej zawiera również więcej wartości odżywczych. Dostarcza duże ilości błonnika pokarmowego oraz węglowodanów co czyni z niej sycący posiłek. Kasza gryczana niepalona BadaPak zawiera duże ilości białka – nawet 13 g w porcji 100 g. Dostarcza kwas foliowy, żelazo oraz witaminę E, dlatego polecana jest w diecie osób anemicznych. Ponadto jest doskonałym źródłem witamin z grupy B (ryboflawiny, tiaminy oraz niacyny). Obok witamin kasza gryczana oferuje cały szereg ważnych w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu minerałów. Zaliczają się do nich: potas, magnez, fosfor, krzem, wapno i cynk. Jest również źródłem aminokwasów (lizyna, tryptofan), które muszą być dostarczane wraz z pożywieniem, gdyż nasz organizm nie produkuje ich sam. Posiada niski indeks glikemiczny, dlatego też może być spożywana przez osoby chorujące na cukrzycę.

Kasza gryczana niepalona BadaPak z uwagi na swój ciekawy smak znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale nadaje się do przygotowania tradycyjnych potraw: gołąbków, klopsów. Świetnie komponuje się z gulaszem i zrazami. Może być składnikiem farszu, zup, zapiekanek oraz z powodzeniem zastąpić może ziemniaki podawane jako dodatek do obiadu. Przygotowując kaszę należy wypłukać ją w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej, wrzącej wody w proporcji 2:1. Mieszając od czasu do czasu gotować na niewielkim ogniu ok. 20 minut.

Kasza gryczana to łuskane nasiona gryki zwyczajnej. Gryka zaliczana jest do grupy tak zwanych zbóż rzekomych (pseudozbóż). Pochodzi z Azji, uprawiana jest w klimacie umiarkowanym. Z jej nasion powstaje również mąka, płatki oraz otręby.

Produkt może zawierać niezamierzoną domieszkę śladowych ilości alergenów : glutenu, skorupiaków, jaj, ryb, orzechów ziemnych, soi, mleka, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów łubinu, mięczaków i ich pochodnych lub innych produktów powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie produktów zawierających alergeny.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 344 kcal
Tłuszcz 3,1 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 5,9 g
Białko 13 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak