BIO Quinoa - Komosa Ryżowa biała
Kraj pochodzenia: Boliwia/ Argentyna/ Nikaragua/ Paragwaj/ Peru
BIO Quinoa BadaPak posiada wspaniałą puszystą konsystencję. Jej smak jest delikatny z nutą orzechowego aromatu. W kuchni polecana jest jako dodatek do dan głównych, składnik zup, gulaszy oraz sałatek. Przed ugotowaniem ziarna należy przepłukać dokładnie wodą.
Quinoa, czyli komosa ryżowa to jednoroczna roślina uprawiana już 4 tysięcy lat. Najczęściej dorasta do wysokości 1-2 m. Jej owocem jest malutki orzeszek, zwany ziarnem. Nazwa quinoa wywodzi się z języka Indian Keczua mieszkających w Andach w Ameryce Południowej, która jest ojczyzną tej rośliny.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.